בעלי מטבחים

  בבית של רונן

שם המטבח:

בבית של רונן

כתובת: כפר יחזקאל   ,עמק יזרעאל   ,צפון


על המטבח שלי:

מטבח ביתי עשיר ומגוון. טעמים של אהבה שממלאים את הבטן בחום ונחמה. עיקריות,תוספות,סלטים,מרקים ומאפים הם רק הכותרת היבשה למטעמים הרבים שאוכל לבשל לכם בשמחה ואהבה. ניתן להזמין מאזור עפולה,בית שאן והסביבה.

סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 25

זמן התראה מינימלי: יום אחד

בלוג

15 דקות התהילה שלי-שבלולי שמרים

10/05/2009 23:32:08


15 דקות התהילה שלי- שבלולי שמרים במלית גבינות ופסטו

 

לפני שלוש וחצי שנים, כשהייתי בהריון הראשון,בעודי יושבת משועממת מול האינטרנט קפץ מולי באנר. הבאנר היה של "תנובה" וביקש לשלוח את המתכון המנצח שלי. עכשיו, כדאי להבהיא איזה נקודה חשובה. אני וזכייה במשהו רחוקים כמו הצעת התקציב של ממשלת נתניהו והמציאות. ובכל זאת אמרתי "יאללה,ננסה..." ישבתי וכתבתי את מתכון האלתורים שלי. וזה סיפורו של המתכון:

בזמנו נהגתי להכין חלות בערב שישי. אין כמו ריח של חלה טרייה בבית ביום שישי. מהבצק שנשאר לאחר קליעת החלות נהגתי לאלתר ולמלא אותו במה שהיה במקרר גבינות,ממרחים,ירקות וכו'.אחר כך הייתי מגלגלת את הבצק הממולא לרולדה, חותכת פרוסות ומסדרת יפה בתבנית ואופה בתנור שהיה כבר חם מהחלות. למתכון המאולתר הוספתי עוד כמה מוצרים והופה ממתכון מאולתר שודרגתי למתכון מנצח.

שלחתי ושכחתי.

לאחר כמה חודשים צלצל הטלפון. על הקו נציגה חביבה של תנובה. החביבה מבררת ומוודאת שאני זה אני ומספרת לי בחגיגיות יתרה שהמתכון שלי נבחר מבין אלפי מתכונים על ידי השף בני סיידא ואני בין הזוכים בתחרות המתכון המנצח לשבועות. המומה מלמלתי תודה והחביבה הוסיפה לספר שזכיתי בסכום כסף (זה אף פעם לא מזיק) ובהשתתפות בסדנת בישול עם השף השופט ובסדנא יצלמו את הזוכים לחוברת המתכונים שתתפרסם בשבועות. קצת פחות בשוק אני מנסה לברר מתי תיערך החגיגה ומגלה שסביב תאריך הלידה לה אני כאמור מצפה. סיכמנו שנהיה בקשר לקראת התאריך המיועד.

נרגשת,התחלתי לספר לסביבתי את הלא יאומן כי יסופר, אני,רונית, שאפילו בתחרויות במסיבות ימי הולדת ביסודי לא זכיתי בפרסים, אני ולא אחר זכיתי בתחרות ועוד קיבלתי פרס נאה.

הזמן חלף, אני הלכתי והתעגלתי ושום דבר לא קרה. חשבתי לתומי שכל העניין היה בדיחה. בכורי נולד וימים ספורים לאחר מכן שוב צלצל הטלפון. שוב החביבה רוצה להזמין אותי לסדנא וצילומים ולבקש רשות לשנות מרכיב אחד במתכון. הסכמתי. גם להזמנה וגם לשינוי.

וככה מצאתי את עצמי עם רך נולד בסדנת בישול עם בני סיידא ומצולמת לחוברת המתכונים לשבועות של תנובה. מה אני אגיד לכם? הרגשתי "סלבריקה"... חודשיים אח"כ בשבועות,אירחתי את הארוחה המשפחתית, בכורי עלה לבמה בטקס שבועות עם ביכורי התינוקות ואני קיבלתי מבול טלפונים ממעריצים ברחבי הארץ, כאלה שאני מכירה וגם כאלו שלו.

ובסך הכל מה עשיתי?חיפשתי מה לעשות עם הבצק שנשאר, אז דחפתי לתוכו דברים כי ירון מת על אוכל ממולא. נראה לי שהוא שמח על מוטיב ההפתעה שיש באוכל מסוג זה.

כמה מילים על שמרים: קודם כל, תירגעו. אני יודעת שיש אנשים שנרתעים עד מאוד מהעיסוק בשמרים. זה וודאי נובע מכך שעם שמרים יבשים העסק הופך להיות קצת יותר מורכב. אבל מאז שבאו לעולם השמרים הטריים (להשיג בחנויות במקררי החלב) אלו של "שמרית" בתוך שקית, העסק הולך ונהיה פשוט. פותחים את השקית, נותנים לשמרים להתעורר, ומוסיפים לקערת הקמח,מערבבים ומוסיפים את הרטובים. סה טו.

ועוד בעניין המתכון, תרגישו חופשי לזרום עם המלית שחקו עם הגבינות, הממרחים, הירקות לפי מה שיש או אין במקרר ובמזווה.שבועות מתקרב תוסיפו את המתכון לרשימת הפשטידות-סלטים של הבופה.

ועוד עניין לפני המתכון,בעוד ימים ספורים האתר ייסגר. ועל כן אפסיק לכתוב כאן. כיוון שאני מוצאת שאני נהנית מהכתיבה אני אעבור לכתובת אחרת ואעדכן כאן בקרוב את כתובתי החדשה,מקווה לראות אותכם שם.

אני מביאה לכם את המתכון כלשונו וגם קישור לאתר תנובה:

http://www.chef-lavan.co.il/tabid/53/RecipeID/759/Default.aspx

שבלולי שמרים במלית גבינות ופסטו

מה צריך:

לבצק
½4 כוסות קמח
30 גרם שמרי שמרית
1 כפית מלח
2 כפות סוכר חום
200 גרם חמאת תנובה מומסת
3 ביצים טרופות
½ כוס חלב תנובה פושר
למלית
150 גרם גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
150 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
½ גליל גבינת קולאז’ פרומעז חתוך לקוביות
4 כפות עיטורי עגבניות של אוליביה
4 כפות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
6 כפות רוטב פסטו
פלפל שחור גרוס

איך מכינים:

שמים בקערת המערבל את מרכיבי הבצק, לשים בעזרת וו לישה לבצק אחיד וחלק במשך 6 דקות. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ניצמד, מתפיחים במקום חמים כשעה וחצי. לשים את הבצק שוב ומתפיחים בשנית עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי של חצי ס"מ.
3. מורחים על הבצק חצי מכמות המלית, מגלגלים במהודק לגליל, חותכים כל גליל ל- 8 – 7 פרוסות שוות. מהדקים צד אחד של כל פרוסה ומניחים בתבנית כשהצד הפתוח כלפי מעלה (צורת שושנים). באותו אופן מכינים את הגליל השני. מכסים את התבנית ומניחים לתפוח כחצי שעה.
4. מורחים את הבצק בביצה טרופה, אופים כ- 45 דקות עד להזהבה. מגישים חם.

 

נסו ותהנו.
הניצחון מובטח.
רונית