בעלי מטבחים

  בבית של רונן

שם המטבח:

בבית של רונן

כתובת: כפר יחזקאל   ,עמק יזרעאל   ,צפון


על המטבח שלי:

מטבח ביתי עשיר ומגוון. טעמים של אהבה שממלאים את הבטן בחום ונחמה. עיקריות,תוספות,סלטים,מרקים ומאפים הם רק הכותרת היבשה למטעמים הרבים שאוכל לבשל לכם בשמחה ואהבה. ניתן להזמין מאזור עפולה,בית שאן והסביבה.

סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 25

זמן התראה מינימלי: יום אחד

בלוג

אימי אפתה לביבה לי

22/12/2008 01:02:11


אז מהפוסטים הקודמים הצלחתם להבין שאני חצי אשכנזיה, מוצאה של אימי על בוילנא שבפולין (היום שטחי ליטא). אך מה חציי השני?שאלה יפה
 
כשהייתי בשנת שירות,שירתתי במושב של יוצאי מרוקו. זקן חביב שאל אותי:"מאיזה עדה את?" עניתי לו: "נחש!" ענה לי:"את אשכנזיה".אמרתי לו "ברור. אבל מה החצי השני?" האיש החביב התחיל לזרוק את השמות של כל המדינות שהכיר.ובסוף נאלצתי לגלות לו שאני חצי יווניה...
 
סבתי, רינה ז"ל, וסבי, יצחק יבדל"א, עלו לארץ מיוון הקרובה.הם הכירו כאן,נישאו והביאו לעולם את דודתי מזל ואבי פנחס. והתיישבו במושב הראשון של יוצאי יוון,צור משה. למרות הכל-אבא שלי , עם עיניו הכחולות, שיערו (או מה שנשאר משערו) הבלונדיני ופניו הסמוקות
נראה יותר רוסי מאשר יווני
 
עכשיו,כידוע היוונים אוהבים חיים קלים. וגם לאכול טוב. המון חצילים,המון עגבניות,בצק עלים, תרד, דגים, יוגורט,גבינות ועוד...
וגם בחנוכה אוכלים טוב במסגרת החיים הקלים. כל החג הזה הוא בכלל בגללם, ואם אנחנו מצווים לאכול סופגניות ולביבות זה רק אשמתם. אבל הם כאמור מעדיפים חיים קלים.למה שהם יעמדו במטבח ויטרחו על הכנת בצק שמרים לסופגניות, ואז ילושו,ירדדו, יקרצו עיגולים,יתפיחו שוב ועוד יעמדו ויטגנו? לא הגזמתם בכלל...
,באו היוונים ונתנו לעולם את הלוקמד'אס סופגניות קלות להכנה שלא נופלות בטעמן מאלו המוכרות . את המתכון גיליתי במקרה לפני כמה שנים באיזה ירחון בישול, הכנתי את הסופגניות לסבי  היקר שהפליג על טעמן למחוזות נוסטלגים נרחקים.
אז לכבוד חנוכה ולכבוד סבא יצחק שלי אני מביאה לכם את המתכון הנהדר הזה :
 
 
לוקמדאס- סופגניות יווניות
מה צריך:

שמן לטיגון עמוק

3 כוסות קמח

25 גרם שמרי שמרית

2 כפות סוכר

1/2  כפית מלח

4 כפות יוגורט (רצוי ריוויון,אפשר גם כל יוגורט אחר)

1/2 1  כוסות חלב פושר

2 ביצים
  
איך מכינים:
 1.שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק טורפים לבצק חלק ורך מאוד, מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו ( כשעה וחצי ).  אפשר ללוש שוב ולהתפיח שוב אבל זה ממש לא הכרחי.
2. מחממים שמן לטגון עמוק. כשהשמן חם (מכניסים ידית של כף עץ ורואים אם יש בעבוע סביבה) נוטלים מעט מהבלילה בכפית, ובעזרת כפית נוספת מחליקים בזהירות לשמן החם. מטגנים כמה דקות והופכים צד, זה אמור לקרות די בקלות. הסופגניות מתקבלות בצורות משעשעות מוציאים מהשמן ומניחים במסננת או על נייר סופג.
3. בעוד הלוקמדאס חמימים מפזרים מעל דבש מתוק, קינמון ואגוזי מלך קצוצים ומגישים.
  
בתיאבון! שיהיה חג שמח,מואר ומאושר. שהאור יגיע על כל הפינות החשוכות וימלא את ליבנו בשמחה וגיל!
רונית.