בעלי מטבחים

  המטבח הרומני (במבטא הונגרי) של סידי

שם המטבח:

המטבח הרומני (במבטא הונגרי) של סידי

כתובת:   ,רעננה - כפר סבא   ,השרון והסביבה


על המטבח שלי:

מטבח רומני והונגרי. תבשילים עשירים ומנחמים בחורף. מטעמים קלים ופשוטים, מאגן הים תיכון, בקיץ. הכל מתובל בעשבי תיבול שצומחים בגינתי. המנות מוכנות לפי הזמנתכם, בהתראה של 48 שעות מראש. יש אפשרות למשלוח באזור השרון, או איסוף עצמי, לפי בחירה. יש גם אפשרות להזמין תפריט מגוון וגמיש לשבוע שלם מראש.

מספר מנות מקסימלי: 20

זמן התראה מינימלי: יומיים

מתכונים

קאפוסטש לשקה (אטריות בכרוב)

קאפוסטש לשקה (אטריות בכרוב)

משך הכנה: 30 דקות. (+30 דקות המלחה של הכרוב)    דרגת קושי: קל סוג המתכון:פסטות


חומרים:

פסטה קצרה (ההונגרים משתמשים בריבועי פסטה). ראש כרוב קטן. חמאה או שומן אווז. אפשר שמן גם (לא זית). מלח ופלפל.


הכנה:מרסקים כרוב בפומפיה או בדיסקית ירקות של מעבד מזון. ממליחים ומשהים כחצי שעה. סוחטים את הכרוב ומאדים על אש נמוכה, במחבת עם חמאה או שומן אחר שבחרתם. כשהכרוב רך וצבעו זהוב - חום בהיר, מפלפלים היטב. תוך כדי אידוי הכרוב, מבשלים פסטה במי מלח, מסננים היטב ומוסיפים למחבת עם הכרוב החם. מערבבים היטב ומגישים.


הערות:כשהייתי ילדה, היה חבר של המשפחה מגיע אלינו בכל פעם שהרגיש (בדרך מיסטית לחלוטין) שאמא מכינה את הקאפוסטש לשקה. היה אוכל תמיד שתי צלחות גדושות ורק אחרי זה היה שואל מה נשמע. מאידך, רעיתו (שלא הייתה ממוצא הונגרי צריך לציין), אמרה לאמא כאשר זו הציעה לה לטעום, שרק הונגרי (וכאן הוסיפה תאור שאני לא אעלה על הכתב) מסוגל לאכול דבר כזה. אמא נעלבה קשות כמובן, למרות שלא היא המציאה את המאכל. אז אתם תחליטו....

תגובות