בעלי מטבחים

  SushiD

שם המטבח:

SushiD

כתובת: סדנאות וארועים ברחבי הארץ   ,מודיעין והסביבה   ,ירושלים והסביבה


על המטבח שלי:

סושי בר מקצועי ואיכותי הנעשה ע'י השף דידי בראל. מגשי סושי גדולים ומעוצבים לארועים הכוללים מספר קומבינציות. קייטרינג הכולל עמדת סושי-מן המכין סושי מגוון לעיני הקהל. סדנאות בישול אקטיביות בבית הלקוח.

סוגי מטבח: יפני,סיני,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 200

זמן התראה מינימלי: יומיים

בלוג

גלילת חזה עוף ממולאת בירקות מוקפצים או פירות מיובשים

08/02/2009 16:56:54


 
ניתן להחליף את הירקות המוקפצים, בתערובת של פירות מיובשים (כדאי לקחת פירות מצבעים שונים ולאזן בין מתוקים לחמוצים). קוצצים את הפירות, מערבבים היטב וממלאים את חזות העוף כנ"ל.
 
מומלץ להגיש עם נודלס בשמן שומשום, או על מצע עלי בייבי בליווי רוטב וינגרט קלאסי

 

מצרכים:

1.5 כפית שמן סומסום כהה

1 כף ג'ינגר טרי קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

2 כפות גזר חתוך לגפרורים

2 כפות קישוא חתוך לגפרורים

1 כוס פלפל אדום חתוך לרצועות ברוחב חצי ס"מ

1כף רוטב סויה

2 כפיות רוטב הויסין (לא הכרחי)

4\1 כוס פנקו - פירורי לחם יפנים (או פירורי לחם רגילים)

4 חזות עוף (במשקל 150 ג' כ"א) ללא עצמות ועור

3 ליטר מים

 

רוטב:

1 כף בצל ירוק קצוץ דק

1 כף חומץ אורז

1 כף רוטב סויה

2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

2 כפיות דבש

5 כפיות רוטב הויסין (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת העוף, מחממים את השמן במחבת גדולה מעל אש בינונית. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומאדים במשך 15 שניות. מוסיפים את הגזר, הקישואים, והפלפל ומאדים במשך 3 דקות או עד שיהיו רכים מעט אך פריכים. מוסיפים את רוטב הסויה, ורוטב הויסין (אם השגתם..), ומאדים 30 שניות נוספות. מעבירים את התערובת לקערה, מצננים 5 דקות ומוסיפים את ה"פנקו" או פירורי הלחם.
  2. חוצים כל חזה עוף לשניים, תוך שמשאירים נקודת חיבור (חיתוך ספר), ליצירת חזה דק ושטוח. מניחים את חזה העוף בין שני "דפים" של ניילון נצמד (רצוי מסוג עבה), ושוטחים (בעזרת מחבת כבד, או כלי ייעודי לשיטוח בשר) לעובי של 5-6 ס"מ. נסו ליצור מלבן אחיד בעוביו.
  3. מחלקים את תערובת הירקות לארבעה חלקים שווים. מניחים חזה עוף על יריעת ניילון נצמד (היריעה צריכה לבלוט מכל צד של החזה כעשרים ס"מ). מניחים רבע מתערובת הירקות במרכזו של כל חצי חזה עוף. מגלגלים את חזה העוף בעזרת יריעת הניילון, תוך הקפדה שהיריעה אינה נכנסת לתוך גלילת העוף. מסובבים כל אחד מקצוות הניילון (העודפים משני צידי הגלילה) בכיוונים מנוגדים ליצירת "סוכרייה". מהדקים היטב. קושרים כל אחד מן הקצוות כמה שיותר קרוב לגלילת העוף. חותכים את הקצוות משני צידי הקשרים (כמה שיותר קרוב לקשר). חוזרים על הפעולה עם יריעת ניילון נוספת תוך שמהדקים היטב את קצות ה"סוכרייה". חוזרים על פעולת העטיפה הכפולה עם שאר חזות העוף.
  4. בסיר גדול, מביאים שלושה ליטרים של מים לרתיחה, מוסיפים את העוף ומבשלים על סף רתיחה במשך 15 דקות, תוך כדי הפיכת העוף מדי פעם. (מומלץ להניח צלחת בתוך הסיר, על גבי העוף, כדי למנוע מן העוף לצוף). מוציאים את העוף מן המים ומחכים עשר דקות לפני שפותחים את העטיפה ופורסים את העוף לפרוסות בעובי ½1 ס"מ.
  5. להכנת הרוטב, מערבבים את הבצל ושאר הרכיבים בקערה קטנה ומגישים עם העוף.

                                            

וריאציה: לאחר הוצאת העוף מעטיפת הניילון, מחממים דבש עם פלפל שחור גרוס במחבת כבדה. מגלגלים את גלילות העוף במחבת עד לקבלת צבע שחום. ממתינים מעט עד שהעוף יתקרר, ופורסים אותו לפרוסות כנ"ל.

 

ניתן כמובן למלא גם בכל תערובת אחרת העולה על דעתכם.