צאט כתבה-האדם כמקור להעברת מחלות - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי

האדם כמקור להעברת מחלות

זיו ויכמן


( לאתר הכותב)
האדם כמקור להעברת מחלות

האדם כמקור להעברת מחלות האדם מעביר מחלות לאנשים אחרים בשלוש דרכים עיקריות : 1.
באמצעות רוק : הרוק מכיל חיידקים.
כתוצאה מהתעטשות או שיעול, טיפות הרוק מתפזרות באוויר ועל הרצפה ומקצתן מגיעות ישירות למזון.
טיפות הרוק שעל הרצפה מתייבשות והחיידקים שנשארים עלולים להגיע למזון חשוף עם האבק בשעת הטאטוא.
בתנאים נוחים יתרבו החיידקים ויגרמו לסועד לחלות מאותו אוכל.
גם כלי אוכל שלא נשטפו כהלכה עלולים להעביר חיידקים מאדם לאדם.
2.
הפרשות מן האף, האוזניים ומפצעים ( בייחוד מוגלתיים ) : הפרשות אלה נושאות בתוכן על פי- רוב חיידקים מזיקים הנקראים בשם סטרפטוקוקוס.
חיידקים אלה עלולים לעבור למזון באמצעות הידיים.
מכאן ברור עד כמה חשוב לטפל במזון, להקפיד על ניקיון הידיים.
כשאנו מדברים על ניקיון אין אנו מתכוונים לזיהום הנראה לעין.
גם בגדים מלוכלכים עלולים להיות קרקע נוחה לריבוי חיידקים ולהיות מקור של זיהום למזון, גם שערות הראש הן מזוהמות, לכן יש להקפיד שלא יבואו במגע עם מזון, ולחבוש כיסוי ראש מתאים.
3.
הפרשות המעיים ( צואה ושתן ): הפרשות אלו מסוכנות מאד, הן עלולות למצוא את דרכן למזון ולזהמו.
דרך נפוצה אחרת היא באמצעות הידיים ( למשל, במקרה ש מחלת הדיזנטריה החיידקית ) זאת שאין אנו מקפידים על רחצה יסודית במים וסבון לאחר ביקור בשירותים ועל ציפורנים גזוזות.
הידיים חייבות להיות חופשיות מטבעות וצמידים בעת העבודה.
העברת חיידקים מאדם לאדם באמצעות מזון : דרך נוספת לזיהום של מזון היא באמצעות הפרשות של בני אדם.
כשמשתמשים בפירות ובירקות שהושקו במי ביוב ( קולחין ) לירקות ופירות אלו שטח פנים מאד מזוהם והוא עלול לזהם את המזון ואת הכלים הבאים במגע אתם קל וחומר, אם אין רוחצים אותם כראוי.
דוגמא : אחת מדרכי ההדבקה בחולירע הייתה על ידי אכילה של פירות וירקות שהושקו במי ביוב.
העברת מחלות מבעלי חיים לאדם באמצעות מזון : קיימות שלוש אפשרויות עיקריות להעביר מחלות באמצעות מזון מבעלי חיים : 1.
באמצעות האוויר למשל, חיידקים המצויים ברפת יכולים לעבור לתוך החלב דרך האוויר לכן חשוב לפסטר אותו.
2.
באמצעות בעלי חיים חולים אם בעל חיים חולה ברור שהן הבשר והן החלב עלולים להיות נגועים ( כגון, בברוצלוזיס ).
ומחלות עלולות לעבור לבני אדם, לכן יש להשתמש אך ורק בתוצרת מוכרת שעברה ביקורת של ווטרינר ( מוצר מבית חרושת שם וחותמת ).
3.
באמצעות ההפרשות של חיות או עופות שהגיעו למזון המוכן זוהי הדרך הנפוצה ביותר להעברת מחלות מבעלי חיים למזון שאנו אוכלים.
כל בשר גולמי שאנו קונים, מזוהם על כל שטח פניו.
בשר הבקר למשל, מזדהם תוך כדי תהליך הסרת העור במשחטה ( מצואה ושתן של בעלי חיים ).
אם אין נוקטים צעדים פשוטים ונכונים בתהליך עיבוד המזון, עלול הבשר הגולמי לזהם מזון אחר, המוכן לאכילה דבר זה עלול לקרות : - במגע ישיר למשל באחסון במקרר - על משטח העבודה - באמצעות כלי עבודה שנגעו בבשר הגולמי - באמצעות ידי המטפל במזון.
  * תגובות לכתבה וייעוץ יינתנו ברצון - באתר הבית בכתובת www.
tavshil.
co.
il/stylekitchenav

 
מסעדן במקצועו, מעורב בתחום הקולינארי והמזון.
בעל 15 שנות ניסיון בתחום המסעדות, ענף האירועים וענף ההסעדה.
חבר באיגוד השפים העולמי.
מקיים אירועים פרטיים, קייטרניג, בישול ביתי בהזמנה אישית עד הבית, סדנאות בישול ועוד..

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.