צאט כתבה-גבינה בצל הקאסם - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי

גבינה בצל הקאסם

דן חיימוביץ


( לאתר הכותב)
גבינה בצל הקאסם

עכשיו כשהתותחים רועמים החלטנו להזכיר לכם לאן כדאי להגיע מייד עם שוך הקרבות .
שביל החלב היא מחלבה קיבוצית מהזן החדש שלא מפסיקה ליצר גבינה גם תחת מטחי הקסאם .
מאת : דן חיימוביץ   כשאני יוצא מהכרך הגדול ורואה את הנופים המדהימים של הנגב המערבי אני נזכר בתמונות נוף של מקומות רחוקים .
אבל זה פה, שעה מתל אביב .
כן , נכון יש קאסמים אבל עם נוף כזה למי אכפת .
החמניות עומדות עכשיו יפות וזקופות, רק מבטן אולי מפאת המצב, מעט מושפל .
שדות החיטה מושטחים אחרי הקציר והתנועה בכבישי החבל המוכה הזה דלילה מאד .
דלילות בכבישים היא מתכון בטוח לגילוי נופים ושקט אחר .
זה ללא ספק ה- טרואר עליו ידבר אחר כך דגן, הרוח החיה מאחורי שביל החלב של בארי .
מושג ה"טרואר" המוכר יותר מעולם היין הגיע לשיא מיצוי משמעותו עם קביעת תקנות איכות היין באמנת בורדו ב- 1857 ובביסוס שיטת ה- A.
O.
C.
בצרפת.
בכלל יש באזור משהו של צרפת בשלהי הקיץ .
גם בעולמנו , עולם הגבינות יש לטרואר השפעה על כל אחד מהמרכיבים הרבים שמשפיעים על הריח , המרקם , והטעם .
במקרה הנ"ל הטרואר צבוע גם באדום .
את המחלבה עצמה אמצא באחוריו של חדר האוכל הקיבוצי .
זהו אחד מחדרי האוכל האחרונים שעדיין מופעלים ומנוהלים ע"י החברים , כולל תורנויות מטבח.
ניקיון וסדר מופתי מקבלים את פני .
בדיוק עסוקים באריזת גבינות רותם .
גבינה מסוג רבלושון שדגן למד להכין בצרפת .
נחזור מעט אחורה .
.
.
.
ההתחלה היתה במסגרת הקיבוץ.
גבינות טריות , רכות , אחר כך קשות .
הטעם הלך והשתפר ורק לפני כשנה וחצי פתחה שעריה גם לעולם שבחוץ .
דגן פלג הגבן הוא בעל תואר ראשון בעיצוב המוצר מהמרכז לחינוך טכנולוגי בחולון שעבד כמעצב מספר שנים.
תמיד ידע ושאף לשלב את היצירתיות עם אוכל .
זה היה רק עניין של זמן עד שהגיע לחוויית הגבינות.
דגן מייצר גבינות כבר שמונה שנים.
את תחילת דרכו החל בקורס הפעלת מחלבות קטנות שנערך במכללת רופין,שם לומדים בעיקר בסיס תיאורטי, מה שמשך אותו להמשיך ולחקור לעומק.
דגן למד את הצד המסורתי של ייצור כל גבינה תוך הקפדה על הפרטים הקטנים .
בין היתר יצא להשתלמות בצרפת במחלבה המתמחה בגבינות עיזים מסוג רבולושון Reblochon de Savoie ממחוז סבואה .
לאחר מכן החל נותן את הפרשנות והטעם שלו לגבינות עם כבוד להיסטוריה והקפדה על התהליך ושמירה על מסורות יצור רבות שנים .
החלב מגיע כולו מרפת בארי שזכתה לפרסים על איכות החלב .
הקרבה מאפשרת פסטור וגיבון בסמוך לחליבה .
כל התהליך ידני עם הקפדה מלאה על הפרטים .
לפני שנתיים הצטרף למחלבה יעקב שמשמש בין היתר גם כ- רבש"צ שזה בעברית רכז בטחון שבין ערבוב וחיתוך מקבל עדכונים מהשטח .
הגבינות הן גבינות מקומיות מהנגב והן נקראות על שמות נחלים ואתרים השייכים לאזור.
הגבינות : סחף- מסוג מנצ'גו גררית – מסוג גאודה בשור - מסוג רוקפורי אשכול - מסוג אמנטל רותם - מסוג רובלושון כלנית – מסוג קממבר עוד גבינות -גבינות רכות, כדורי לבנה ויוגורט.
צפתית במבחר טעמים, מוצרלה וחלומי כבר היום התברגו חלק מגבינות המחלבה למסעדות האזור והמרכז , תוכלו למצוא אותן ב: קוקלה במפלסים ו-בחצר במושב גהה .
גם השף אייל לביא התל אביבי ממסעדת רוקח 73 אימץ חלק מהגבינות .
הגבינות משווקות כרגע ברחבי האזור, ברשת חנויות ספייסז ובלגעת באוכל .
בנוסף ליצור גבינות ניתן גם להזמין אירועים המבוססים על הגבינות .
לסיכום : מחלבת שביל החלב היא ללא ספק הבטחה.
לאט ובהתמדה הם תופשים ויתפשו מקום בין מחלבות הבוטיק המובילות .
אם אתם מזדמנים לאזור , וזה מומלץ בחום , תביאו אתכם לחם ויין .
את כל השאר יעשו הגבינות של דגן .
לדף המחלבה לחצו כאן

דן חיימוביץ הינו הבעלים של פורטל הגבינות הישראלי gvinot.co.il. אתר זה הוקם על מנת לרכז את המידע על גבינות האיכות המקומיות, האנשים שמאחורי הגבינות .מה מייחד כל אחת מהן .

בנוסף באתר, מידע על ביקורים וסיורים במחלבות השונות, מתכונים וטיפים וכלים לכל מי שרוצה להתחיל לגבן בעצמו...והאמינו לנו - זה פשוט ומלהיב .

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.