צאט כתבה-אומגה 3- האם חייבים לאכול דגים? - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי

אומגה 3- האם חייבים לאכול דגים?

נטלי שוינקלשטיין


( לאתר הכותב)
אומגה 3- האם חייבים לאכול דגים?

מהי אומגה 3? אומגה 3 הן חומצות שומן החיוניות למספר תפקידים חיוניים בפעילות הלב וכלי-הדם: המסת טריגליצרידים והורדתם במהירות לרמה הנדרשת, העלאת רמת "הכולסטרול הטוב" (HDL) ויצירת יחס מתאים בין "הכולסטרול הטוב" ו"הכולסטרול הרע".
(LDL) מניעת סתימות בכלי-הדם על-ידי המסת ה"פלאק" מדפנות כלי-הדם, מניעת שינויים פתאומיים בקצב הלב ומניעת דלקות בכלי-הדם.
כמו-כן, חומצות אומגה 3 חיוניות לאיזון לחץ הדם וטמפרטורת הגוף, למנגנון קרישת הדם, לייצור הורמונים ועוד.
אכילת דגים ואומגה 3 נהוג לחשוב שאכילת דגים מבטיחה צריכה נאותה של אומגה 3, אולם למעשה דגים מכילים אומגה 3 רק אם הם עצמם אכלו מזון עשיר ברכיב זה .
כ-75% מהדגים הנצרכים בישראל מקורם בבריכות דגים, שם הם מוזנים מתערובות שאינן מכילות אומגה 3, ולכן דגים אלה אינם יכולים להוות מקור לאומגה 3.
בנוסף לכך, לא כל דגי הים מכילים אומגה 3.
על-פי רוב לא ניתן לדעת מה מקור הדג ושיעור האומגה 3 אינו מצוין על גבי האריזות ולפיכך לא ניתן להסתמך על דגים כמקור לאומגה 3.
בכל מקרה, אפילו דגים המכילים אומגה 3, מכילים רכיב זה בשיעור מופחת יחסית למוצרים צמחיים מסוימים.
בשנים האחרונות משווקות ביצים עשירות באומגה 3, שמקורן בתרנגולות שמוזנות מגרעינים עשירים באומגה 3, כמו פשתן.
גם כאן המקור הוא צמחי ועדיף לצרוך אותו ישירות, ללא הכולסטרול שבביצים.
מקורות צמחיים לאומגה 3 להלן רשימה של כמות אומגה 3 במזונות צמחיים: כף שמן פשתן – 8 גרם כף שמן קנולה – 1.
6 גרם כף שמן סויה – 0.
9 גרם כף שמן זית – 0.
8 גרם כף זרעי פשתן טחונים – 1.
9 גרם רבע כוס אגוזי מלך – 2.
6 גרם כוס פולי סויה מבושלים – 1 גרם הכמות היומית המומלצת היא 5-4 גרם ליום (2.
2 גרם לכל אלף קלוריות).
קל להגיע לכמות המומלצת על-ידי צריכה של שמנים צמחיים בכמות קטנה וכן צריכה מתונה של אגוזי מלך, זרעי פשתן וסויה.
זרעי פשתן שאינם טחונים אינם מתעכלים היטב ולכן מוטב לצרוך זרעים טחונים או לטחון אותם בבית.
זרעי פשתן טחונים ושמן פשתן יש לשמור במקום חשוך וקריר.
כמו-כן, מכיוון ששמן פשתן נהרס בחום, רצוי להוסיפו לאחר הבישול, או למאכלים לא מבושלים כמו סלט.
ניתן לצרוך אומגה 3 גם בתוספי מזון צמחיים, המופקים משמן פשתן.
במקביל לצריכת מוצרים עשירים באומגה 3, חשוב להפחית בצריכת מוצרים עשירים באומגה 6, אשר מתחרה בגוף עם האומגה 3 ומפחית את ניצולה בגוף.
אומגה 6 נמצא ברוב השמנים הצמחיים פרט לשמן זית ולכן מומלץ להשתמש בשמן זה.

נטורופתית ותזונאית קלינית טבעית, חברה באגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית.
מייסדת, עורכת ומנהלת אתר TO-HEAL

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.