צאט כתבה-איך טועמים יין? - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי

איך טועמים יין?

גיל פלד


( לאתר הכותב)
איך טועמים יין?

טעימת יין אינה רק הצגה של תנועות מצחיקות של הלסת והלשון המלווה ביריקות ובשימוש במילים שרובנו לא היינו משתמשים בהם לתאר חווית שתייה.
מאחורי כל זה קיים עולם ומלואו המוסיף להנאה שבעיסוק ביין ושתייתו.
לקיחת הזמן לטעימת יין עד כדי הפרדה של מרכיבי הטעם והריח בו היא חוויה המפתחת אצל השותה את חושיו ומעשירה את יכולתו לעצור וליהנות מההנאות הקטנות של החיים.
איך טועמים יין? את היין מוזגים לכוס מתאימה ואוחזים בה ברגל הכוס (לא בגביע ולא בתחתית).
על השולחן נשים דף או מפית לבנה ונטה את הכוס (קלות, להיזהר לא לשפוך) אל מול הדף הלבן.
כך ניתן להבחין בצבעו של היין.
כאשר יין אדום הוא סגלגל בשוליו, נדע שזהו יין צעיר.
כאשר היין אדום בוהק בשוליו, נדע שזהו יין בוגר.
כאשר היין חום בשוליו, נדע שזהו יין זקן.
יין לבן צעיר יהיה ירקרק בשוליו ויין לבן בוגר יהיה צהוב בשוליו.
נכניס את האף אל תוך הכוס ונמלא את אפנו בניחוח.
אנו ננסה להפריד את מכלול הניחוחות המגיע אל אפנו.
האם הריח הוא של פירות (איזה פירות)? של פרחים? האם הריח מזכיר אדמה? אולי קצת מתובל? נסובב קצת את הכוס.
שהיין בפנים יסתובב על הקיר הפנימי של הכוס (פעולה זו נקראת "פתיחה" של יין בשפה המקצועית).
נריח שוב.
האם אנו מרגישים ריחות חדשים? הרבה פעמים פתיח היין מוציאה ממנו את מלוא אופיו וטעמיו.
יש לקחת לגימה לא קטנה שאותה יש לגלגל בתוך הפה.
על היין להגיע במגע עם כל חלקי הלשון שלנו, שנוכל לחוש במכלול טעמיו.
האם היין יותר חמוץ או יותר מתוק? האם בפה אנחנו מרגישים יובש או שמא קצת חריפות? איזה טעמים היין מזכיר לנו? ניתן לבלוע את היין (אז נקבל את ההשפעה האלכוהולית שלו) או לירוק אותו (כפי שעושים שופטים בתחרויות יין, אז מקבלים את טעמי היין ללא השפעתו האלכוהולית).
  מספר מושגים בסיסיים שמשתמשים בהם לתיאור יין: אגרסיבי – היין חמוץ מדי או מייבש מדי את הפה (תכולת טנינים גבוהה).
בעל גוף (או בשרני) – יין שיש בו עושר טעמים.
ההפך יהיה יין מימי או רזה (בלי גוף).
גזעי – יאמר על יין שקל לזהות את מקורו (הזני או הגיאוגרפי).
כבד- יין סמיך, עם צבע כהה ומרובה טעמים.
מתאים למנות בשר כבדות (דוגמת סטייק אנטריקוט).
סגור – יין שאינו מפיץ כמעט טעם וריח.
עפיץ – יין ששתייתו נותנת תחושת יובש בפה, בדומה לתחושה הנגרמת מאכילת פרי בוסר.
ארוך בפה – יין שמרגישים את טעמיו עוד זמן מה לאחר שתייתו.
ההפך – קצר בפה.
שלם (או עגול) – יין שיש בו איזון מוצלח בין כל רכיבי הטעם והריח שהיית רוצה למצוא ביין.

גיל פלד בן 37 הינו הבעלים של פורטל עינוגים שהוקם מתוך אהבה למוצרי הגורמה והאיכות של ארצנו. הפורטל מציג את פעילות וחדשות היקבים, המחלבות, בוטיקי השוקולד, שמן הזית והקפה בישראל, ובנוסף פועל לחינוך תרבות היין, סדנאות יין לקבוצות, אירועי יין, הפקת אירועים וירידים ויעוץ בנושא יין.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.