בעלי מטבחים

  לילי  קייטרינג גורמה

שם המטבח:

לילי קייטרינג גורמה

כתובת:   ,רעננה - כפר סבא   ,השרון והסביבה


על המטבח שלי:

תפריט אביבי חדש ורענן, מלא במנות חדשות ומופלאות... אנחנו נבנה עבורכם מזנון עשיר בטעמים צבעים וריחות, משפע מאכלים מאגן הים התיכון עם הנגיעה המיוחדת שלנו. בכל תבשיל ומאפה ישנו דגש מיוחד על טריות ואיכות המוצרים, שהינם מבחינת סטנדרט. נשמח לעמוד לשירותכם בבחירת תפריט לאירוע. ----- כמו כן, שירות בישול בבית הלקוח עפ"י דרישתכם בהסדר קבוע

סוגי מטבח: ישראלי,טורקי,מטבח כללי,בולגרי,יווני

מספר מנות מקסימלי: 40

זמן התראה מינימלי: שבוע

בלוג

אוכל של סבתא

17/08/2008 14:57:48


לפני כ- 20 שנה זה התחיל. החופש הגדול היה מגיע והיינו אוכלים צהרים אצל סבתא זלי.

סבתא היתה כבר מתורגלת ובעלת ניסיון רב עם ילדים שלא אוהבים רוטב, ולא רוצים עגבניה וכו', אך תמיד כאשר היינו יושבים בשולחן במטבח על שרפרפי העץ, מול הצלחת המהבילה ומבטה הרך של סבתא, כל התלונות היו פוסקות באחת, והסעודה החלה.

 

בימי הצנע של שנות ה- 50, סיפרה סבתא, לא היה יותר מידי מבחר. האוכל היה מגיע במידה והיה צריך לנצל כל חלק וחלק בו. לכן המעדנים היו עשויים מחומרים די פשוטים: הקינוחים מסולת, הבשר היה מעורב עם הרבה אורז בכדי לתת נפח, אבל ככל שהאוכל פשוט יותר, כך למדנו, הוא כל כך טעים....

 

לא כולנו יצאנו בשלנים, אבל לכל אחד יש בלב את המאכל של סבתא שהוא הכי אוהב. מאכלים שנשתמר שמם האותנטי עם השנים, ורק טעמם השתנה מאדם לאדם.

 

עד היום כל מאכל טורקי שאני מכינה, אני חושבת על החופש הגדול בשולחן של סבתא, כמו תבלין בלתי נראה שעושה את התבשיל הכי טעים שיש.

 

סבתא זלי נפטרה בסוף חודש מאי 2008. כשאני נזכרת בה, עדיין עולה בי התמונה שלה מנופפת לנו ממרפסת ביתה עם חיוך.

 

ולמתכונים: נתחיל בקינוח. אצלנו בבית מתחילים עם המתוק ואיתו גם מסיימים!

 

טישפישטי (עוגת סולת לפסח)

סבתא סיפרה שבטורקיה הקינוחים היו פשוטים כדי שאף פעם לא יחסר מתוק. לפני הרבה שנים אמא שלי לימדה אותי להכין את הקינוח המתוק מתוק הזה שמתאים לפסח.

 

מצרכים:

כוס שמן

כוס סוכר

5 ביצים

כוס קמח מצה

½ כוס מיץ תפוזים

כפית אבקת אפיה

 

לסירופ:

כוס סוכר

כוס מים

2 טיפות מי ורדים (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

 

מקציפים את הביצים והסוכר לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את השמן והמיץ.

לאחר מכן מוסיפים את כל החומרים היבשים.

יוצקים לתבנית מרובעת ואופים כ 40 דקות על חום של 160 מעלות.

כשהעוגה זהובה מוציאים אותה מהתנור ויוצרים ריבועים בתבנית.

מקררים את העוגה ויוצקים עליה את הסירופ החם.

בתיאבון..... מתכונים נוספים בקרוב