בעלי מטבחים

  מיקוסינה

שם המטבח:

מיקוסינה

כתובת: www.micocina.co.il   ,מושבים בשרון   ,השרון והסביבה


על המטבח שלי:

המטבח שלי הוא גורמה ביתי עם הרבה השפעות ים-תיכוניות, טעמים וצבעים חיים ומתכונים ומצרכים לפי צו העונה.

סוגי מטבח: ישראלי,צרפתי,מרוקאי,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 50

זמן התראה מינימלי: שבוע

בלוג

רשומות אחרונות

מעשה בבטטה

מעשה בבטטה

24/01/2011 14:54:57


יודעים מה החוכמה באוכל ?!

לא להתחכם יותר מדי...פשוט לקחת משהו שאוהבים,להדגיש את הטעם שלו עם עוד מוצר או שניים ולזרום עם הדמיון עד שמתקבלת תוצאה מוגמרת שלעתים יכולה להסתיים כאסון קולינרי או כתאווה לחיך.

כך התחיל יום בישולים שלי לא מזמן עם בטטה שהנחתי על מלח גס ונעטפה  בנייר אלומיניום ונכנסה לתנור,לאחר כשעה קלה מתקבלת בטטה בצבע כתום עז ומלאה בסוכר (תוספת נהדרת לכל הדעות). אבל אני תמיד חייב לנסות וכך בתוך קערת נירוסטה מעכתי את הבטטה ואליה נוספו טחינה גולמית,כמון טחון שהוסיף ניחוח נהדר ומתברר שאוהב בטטה גם הוא,מלח,פלפל גרוס וכמה עלי טימין.

לאחר מנוחה קצרה במקרר קיבלתי מסה נפלאה בעל מרקם חזק.

התחלתי ליצור כדורים ואז פתחתי בפס ייצור של ציפוי בסיסי בקמח ביצה ופרורי לחם זהובים.

השמן בסיר עמוק וחם אך לא מדי...צריך לקבל רחש עדין של בועות לבנות כך נבטיח מוצר נפלא,לא שרוף וחם מבפנים.

אחד אחרי השני הכדורים שמחו כ"כ לטבול בשמן החם ואני שמחתי כפליים לטבול אותם לבסוף בטחינה  של בזיליקום שיחד עם הפלאפלים העילאיים האלה יצרו טעם חדש ונפלא.