שם המטבח:
כתובת: ,רעננה - כפר סבא ,השרון והסביבה
סוגי מטבח: ישראלי,טורקי,מטבח כללי,בולגרי,יווני
מספר מנות מקסימלי: 40
זמן התראה מינימלי: שבוע
21/08/2008 13:30:50
ממולאים זה מאכל שיש לכל עדה בצורה כזו או אחרת. סבתא ואמא היו ממלאות בעיקר: פלפל, עגבניות בצל וכרוב בתערובת של בשר ואורז.
בימי הצנע, היו ממלאים באורז בלבד.
המצרכים:
ירקות מנוקים מתוכן עפ"י הטעם
250 גרם בשר כבש טחון + 250 גרם בשר בקר טחון
2 כוסות אורז שטוף
רוטב עגבניות עשיר
אופן ההכנה:
מכינים מראש רוטב עגבניות מעגבניות קלופות המבושלות כשעה עם שום טרי והרבה בצל.
בתיבול: נענע יבשה, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, קינמון.
מבשלים את האורז ב 2 כוסות מים כחצי בישול, עם מעט מלח.
מטגנים את הבשר עם בצל, שום, פפריקה, אגוז מוסקט, פטרוזיליה קצוצה מלח ופלפל.
בקערה, מערבבים יחד את הבשר והאורז וממלאים את הירקות.
מניחים את הירקות בסיר הרוטב ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה עד לריכוך הירקות.